MENY

Workshop i Gravidfotografering – första gången!

OBS! OBS! Tips – det finns fortfarande EN PLATS KVAR på helgens workshop i Göteborg!

I helgen smäller det! Då har jag min första workshop i gravidfotografering. Det ska bli så galet kul och jag är superpeppad. Lite nervös är jag också, för första gången ska jag ha kurs i studiofotografering också, och jag blir så nojjig över att tekniken ska krångla. Å andra sidan finns det tillräckligt med teknik ändå som kan krångla (datorer, kameror etc), så det gör nog inte mycket till eller från i “saker som kan går fel”-katergorin.

Hur som helst blir det en tvådagars workshop i gravidfotografering utanför Göteborg. Och det finns faktiskt fortfarande EN PLATS KVAR! Var snabb och knip den.
Anmälan hittar du HÄR.

Det är en kurs för dig som vill lära dag skapa magiskt vackra gravidbilder utomhus och i studio.
Genom att lära dig planera fotograferingen, förbereda och styla den gravida kvinnan, hitta rätt omgivningar och ljus, posera din gravidmodell och få henne att känna sig bekväm och strålande snygg kommer du att kunna skapa vackra foton direkt i kameran. Jag lär dig sedan hur du redigerar bilderna – både miljö och skönhetsretusch av modellen. 

Vi fotar både utomhus och i studio i fantastiska Eventladan. Här har vi även teori, redigering och äter våra måltider. Det är underbara fotograf Tarja Samuelsson som driver Eventladan och har skapat ett magiskt ställe där man kan fota i studio med olika miljöer, ha konferens etc. Ska du hålla kurs eller konferens är detta är hett tips!

Plats för Workshopen är Romelanda, Göteborg och detta ingår i workshopen:
– Teoretisk genomgång av allt du behöver kunna för att skapa gravidfoton
– Gravidfoto med modell i studio, under guidning av Maria
– Fotografering av gravidmodell i olika miljöer och ljus utomhus, under guidning av Maria
– Genomgång och praktisk hjälp så att du kan redigera bilder på plats under kursen och ta med kunskapen hem. Inklusive skönhetsretuschering med hudretusch.
– Tryckt kompendium med alla stegen i Marias fotografering samt redigering steg för steg.
– Två månaders gratis medlemskap på Moderskeppet (online-utbildning i foto och redigering) med möjlighet att bland annat går mina kurser i Sagolika effekter i photoshop och Gravidfoto (vilket är ett bra sätt att repetera kunskapen du får på workshopen).
– Medlemskap i Fotograf Maria Lindbergs facebook-grupp med tips och råd, inspiration och härlig stämning
En måltid + fika varje kursdag.

Första dagen startar vi tidig eftermiddag med teori och snacks. Sedan följer studiofotografering, kvällsmat och fotografering utomhus tills solen går ner. Jag har ordnat två vackra modeller som kommer att modella både i studion och utomhus. De kommer att ha klänningar och draperas i vackra tyger. Jag ser fram emot att leka loss i Tarjas studio och hitta magin i skogen bredvid ladan.

Andra dagen redigerar vi bilderna i Lightroom Classic och Photoshop. Jag visar från början till slut hur jag redigerar en utomhusbild och en studiobild. Hur jag formar klänningar, hår och lägger den där extra magin till bilden.

Vi är en liten grupp på max 6 deltagare, så det finns mycket tid för mig att hjälpa var och en både under fotograferingen och redigeringen.