MENY

Boka fotografering eller kurs!

  Om Maria

  Fotograf, fotolärare, journalist, copywriter och mentor.
  Hästtjej, mamma, lantis och egenföretagare.

  När jag som barn betraktade John Bauer-tavlorna på mina morföräldrars vägg blev jag helt uppslukad. Av det magiska, sagolika i dem och det trygga, igenkännbara. Det var ju den småländska granskogen.
  Att jag som vuxen flyttade från stan till landet kändes självklart, här i skogen trivs jag bäst.

  Som driven hästtjej med egenföretagare och projektledare till föräldrar hade jag tilltro till min egen förmåga redan som ung. Men eget företag skulle jag absolut inte driva! Jag utbildade mig till radiojournalist men valde sen att arbeta på tidning, för foto och text var mer min grej.

  Vid sidan av min anställning började jag frilansa för olika hästtidningar, och de ville att jag skulle fakturera – så jag blev tvungen att starta egen firma. Allt eftersom tiden gick insåg jag att egenföretagande faktiskt passade mig riktigt bra, och jag sa upp mig för att bli egen på heltid och följa min dröm.

  Den drömmen följer jag fortfarande. Som vuxen har jag fortsatt älska John Bauers målningar och nu hänger mormor och morfars tavlor på väggen i mitt arbetsrum. Det var just med John Bauers målningar i bakhuvudet som jag skapade mina första sagobilder med mina barn. Det började med en stark vision om en flicka som gick med en lykta i handen på en stig i skogen. Hon var ute på äventyr och jag ville följa med. 

  Nu lever jag mitt eget äventyr där jag berättar min och andras sagor. Genom bilder, genom texter och genom utbildning. Jag trivs som allra bäst när jag kan jobba varierat. Skapa konst ena dagen, utbilda andra inom foto och redigering andra dagen och skriva texter den tredje.

  Jag är sagofotograf, gravidfotograf, barnfotograf och djurfotograf. Jag är också copywriter och journalist. Och jag är fotolärare, föreläsare och mentor.

  Att få hjälpa andra människor att utvecklas ligger mig varmt om hjärtat. Att få skapa bilder som bevarar värdefulla minen eller berättar en historia om ett företag eller en person får mig att känna glädje. Men lika roligt är det att få sitta i min ensamhet framför datorn och lägga extra magi på mina bilder.

  Min fotostudio är liten och hemtrevlig där den ligger i anslutning till bostaden på vår gård ute på landet. Cirka 3 mil sydväst om Växjö. Här trivs jag som bäst.
  Mina två döttrar och våra hästar är en stor inspirationskälla i mitt fotograferande. 

  Jag blir gärna en del av din historia! Kontakta mig via formuläret.

  / Maria

  _______________

  Jag levererar kvalitet och har dokumenterad professionalitet som:

  – Innehavare av Gesällbrev inom Fotografyrket

  – Guld, Silver och Brons i SM i foto

  -Utnämnd till Årets Porträttfotograf av Svenska Porträttfotografers förbund

  – Ambassadör för Sigma Nordic

  – Lärare på Moderskeppet

  – Lärare på Zoom fotoresor

  – Lärare på The Milky Way – a photographers resource

  – Fotolärare på Studieförbundet Vuxenskolan

  – Premiummedlem i Svenska Porträttfotografers förbund

  Jag är medlem på barnfotografer.se

  Jag är rädd om din säkerhet, läs min integritetspolicy HÄR

  Fotograf nära Växjö. Kontakta mig HÄR