MENY

Tre tips för sociala medier

Känns det helt tomt i hjärnan när du ska lägga upp något på instagram? Har du total idétorka för ditt nästa inlägg på Linkedin? Känns det som att du inte har något att dela med dig av på Facebook? Lugn, här kommer tre bra tips som du kan använda dig av på direkten!

Tips 1 – Uppmana dina följare att ställa frågor
Vad tror du att dina följare vill veta mer om? Om dig? Om ditt arbete? Om din expertis? Gör ett inlägg i händelser med en bild på dig och be dem skicka in frågor (det finns en särskild ikon för detta) och publicera sedan dina svar i händelser. Du kan även skapa en reel av alla svaren du publicerats i händelser. Detta ger dig dels content, dels en bra uppfattning av dina följare är intresserade av (du kan skapa mer innehåll på samma tema längre fram) och dina följare får lära känna dig.

Tips 2 – Prata rakt in i kameran
Att tala rakt till dina följare är starkt. Det kan vara jobbigt att både se och höra sig själv, men det gäller att öva. Gör det om och om igen, så blir det tillslut en vana och inte alls särskilt jobbigt. Prata om något som du brinner för, något som berör dig och dina följare. Prata om hur du har löst ett problem eller hur du tänker kring ett problem. Prata om hur du och dina följare kan stötta varandra, prata om varför du gör det du gör på ditt konto.
Och, dubbeltips, använd gärna en app som textar det du säger. Då kan folk ta del av ditt inlägg även om de kollar med ljudet sänkt!

Tips 3 – Tipsa!
Dela med dig av dina bästa tips om någonting som du är bra på. Dina följare är ju intresserade av dig och det du gör, så de vill gärna få tips kring just det. Skriv gärna ett längre inlägg på din blogg eller hemsida om det du tipsar om. Dela länken till just den sidan på dina sociala medier. Så driver du även mer trafik till din hemsida. Kortfattade tips i ditt inlägg på sociala medier – mer omfattande och ingående tips på hemsidan. Lägg upp länken i din profil och dela den i händesler samt inlägg på facebook.
Precis som jag gjort med detta blogginlägg 🙂

Vill du lära dig ännu mer om hur jag arbetar med sociala medier? Följ med på online föreläsning via Svenska Fotografers Förbund imorgon 12 april. Anmäl dig HÄR.