MENY

Stötta småföretagare i julklappshandeln!

Nu är vi mitt uppe i julhandeln och jag köper många av mina klappar via nätet. Men jag tycker också det är viktigt att komma ihåg att handla hos lokala småföretagare. Därför gillar jag att handla på julmarknader. Där är det smockfullt med småföretagare som brinner för just sin nisch. Som skapar, förädlar, lagar till och småskaligt producerar vackra, pratiska, goda och roliga ting. När jag handlar där vet jag att jag stöttar lokala, småskaliga initiativ drivna av människor som lägger ner både hjärta och själ i det de tillverkar.

De flesta fotografer är små egenföretagare som verkligen brinner för sin verksamhet och under den mest nerstängda tiden med covid-restriktioner var det många som uppmärksammade vikten av att stötta sina lokala affärer och företag för att dessa skulle överleva. Jag hoppas att vi fortsätter att göra det även efter pandemin.

Små entreprenörer som gör sin egna unika grej jobbar alltsom oftast galet hårt. De är kluriga och påhittiga, de kämpar för att kunna leva på sin talang och passion. Men det är faktiskt också så att om man vill ha riktigt bra saker, då är det eldsjälar man ska vända sig till.
Det är ju också mycket roligare att köpa något annorlunda, något som inte alla andra har. Ett par handstickade strumpor är helt unika, det finns inget annat par som är exakt likadana. 

Vi behöver människor som förverkligar idéer, ser möjligheter i det lilla, förädlar och tar till vara på. Det innebär inte bara mångfald och en levande bygd, det handlar också om hållbarhet. Det är betydligt mer miljövänligt och hållbart att köpa sådant som gjorts nästgårds, och inte transporterats över hela världen. Så, besök en julmarknad och investera i en fin fårullsmössa eller en god korv från någon av knallarna där eller leta upp din närmsta fotograf och köp ett presentkort som julklapp! Då har du stöttat mångfald och hållbarhet – snacka om att sprida julglädje!

Julfoto Fotograf Maria Lindberg-2