MENY

Spännande resultat med Blandningslägen i Photoshop!

Kaboom! Min nya kurs på Moderskeppet är släppt och det känns alltid lika spännande när en ny kurs kommer ut. Jag älskar att skapa kurser om Photoshop för det är ett så oändligt program – det går att göra typ allt i Photoshop och alla saker kan göras på tusen olika sätt. Gränslöst och gränslöst kul, med andra ord.

Om du stämmer in på beskrivningen nedan bör du genast klicka dig in på kursen: https://play.moderskeppet.se/blandningslagen-i-photoshop

  • Tycker du om Photoshop och vill du lära mer?
  • Har du testat olika blandningslägen och upplever du dem som konstiga?
  • Känner du dig smått förvirrad av Mörkare, Multiplicera, Raster och alla andra märkliga ord i listan över Blandningslägen?
  • Eller vet du inte alls vad Blandningslägen är men vill utvecklas mer i Photoshop?

I den här nya kursen på Moderskeppet reder jag ut begreppen och ger dig verktygen du behöver för att börja använda blandningslägen i Photoshop. Du får en guide som hjälper dig sortera mellan alla olika lägen och lär dig vilka du kan använda till vad. Efter kursen kan du börja kombinera olika lager i din lagerpanel och skapa dubbelexponeringar, lägga till nya himlar och annat användbart.

Jag lär dig vad blandningslägen gör, vilka som är användbara och vilka du kan strunta helt i (det finns faktiskt flera som mest bara ger olika effekter men faktiskt inte är till så mycket nytta).

Dessutom ger jag dig handfasta tips på hur du bland annat ändrar hudton, förstärker färger samt skapar textur i dina bilder, med hjälp av just blandningslägen Blandningslägen i Photoshop är bra att ha koll på och kommer hjälpa dig i din redigering!

Titta på kursen direkt här: https://play.moderskeppet.se/blandningslagen-i-photoshop

PS. Visste du att blandningslägena i Photoshop har funnits sedan typ urminnes tider och baseras på olika matematiska formler? Många av dem verkar mest vara framtagna bara för att det gick. Alltså en viss formel ger en viss effekt när pixlar från olika lager blandas och genom att ta fram olika sätt att blanda lager kunde man skapa massor av olika effekter. Vi hade nog klarat oss med hälften så många blandningslägen som faktiskt finns, men när du bara får grepp om vilka som funkar bäst så kommer du ha kul med blandningslägen i Photoshop.

PS 2: Hör gärna av dig med feedback när du sett kursen! 🙂