MENY

Skapa kurser åt Moderskeppet

Jag är fotolärare på Sveriges största sajt för online-kurser i foto och bildbehandling – Moderskeppet. En fantastisk plats för lärande och vidareutbildning. Jag är både lärare och elev där, för jag går själv regelbundet utbildningar där. Nu senaste  lärde jag mig mer om instagrams algoritmer samt det nya mobilbaserade programmet Photoshop Express.
Jag har länge varit medlem på Moderskeppet, men jag gjorde min första egna kurs 2018. Hur gick jag då från att vara en helt vanlig medlem till att bli lärare på Moderskeppet?

Jo, det var faktiskt en fototävling som ledde mig dit. Inte en tävling på Moderskeppet, utan jag deltog i mina lokala fotoklubb – Växjö fotoklubbs tävling Årets bild. Domare i tävlingen var härliga Camilla Grönbladh.
Jag var själv tyvärr inte närvarande när vinnaren utsågs, men det var min bild som vann och när jag senare fick ta del av Camillas fantastiskt fina motivering tog jag kontakt med henne och tackade. Hon uppmanade mig då att söka som kurslärare hos dem på Moderskeppet.

Det gjorde jag och efter en del bollande blev det bestämt att jag skulle skapa en kurs i Gravidfotografering.
Det var en otroligt rolig upplevelse och både jag och Moderskeppet kände att vi ville fortsätta samarbetet. Så med min fina coach Filip Pilthammar satte jag igång med nästa kurs – 10 Sagolika effekter i Photoshop, där jag visar och förklarar hur jag skapar mina sagolika bilder med redigering i Photoshop.

Efter det har det rullat på och jag har skapat ytterligare kurser:

Svartvita bilder i Photoshop

Blandningslägen i Photoshop

Kom igång med Camera Raw

Flera julkortsguider

Just nu håller jag på med ytterligare en kurs åt Moderskeppet, men det håller jag lite hemligt än så länge. Den är riktigt kreativt och rolig att skapa och jag springer runt både inomhus och utomhus och skapar med mobilkameran i högsta hugg.
Som lärare på Moderskeppet har jag en coach som stöttar och hjälper mig genom varje kursprocess. Just nu har jag peppiga Calle Jonzon som coach och tidigare har jag haft grymma Josefina Sahlin. Coachen kan jag bolla idéer med, hen ger mig feedback på allt från upplägg och manus till tekniskt genomförande och vad jag kan stryka eller bör lägga till. Coachen är otroligt viktig och hela upplägget med kursskapandet är fantastiskt bra. Jag jobbar mycket självständigt hemma på mitt kontor och min studipo. Men ibland kommer någon från Moderskeppet för att filma mig, och jag åker ofta till Moderskeppet i Jönköpiung för att spela in i deras studio och lägga ljud till kurserna i deras ljudbås. Det är alltid lika vänlig och rolig stämning på kontoret där och jag ser fram emot nästa gång jag ska dit.

Om du inte redan är medlem på Moderskeppet uppmanar jag dig att bli det. Det är så himla smidigt att kunna gå kurser precis när det passar en själv, och få ta del av ett pedagogiskt och lättillgängligt upplägg. Det finns kurser i foto, bildbehandling, video, sociala medier och mycket, mycket mer.
Just nu kan du få ditt medlemskap till 10% rabatt genom att använda min länk: https://me.moderskeppet.se/?ref=MariaLindberg