MENY

Så gör du dina egna overlays

Lär dig skapa dina egna overlays

Du har säkert sett sagolika bilder med snö och magiskt glitter. Eller kanske bilder med dimma och gnistrande regndroppar. Ibland fanns allt i bilden när den togs, ibland inte. Ibland är det rakt från kameran, ibland är den en overlay.

Ett vackert vinterlandskap kan bli ännu mer magiskt med snöfall. En dramatiskt molnig himmel kan lyfta ett porträtt och ännu mer effektfullt blir det med regn som piskar i sidled. Men det är svårt att fota i regn och få det snyggt, och ett tätt snöfall kan göra det nästan på omöjligt att få skarpa fina porträttbilder, framförallt om du fotar på avstånd. Många gånger kan det vara enklare att lägga till både regn och snö i efterhand.

Men hur skapar du det där?
Det behöver faktiskt inte vara så krångligt som du kanske tror. Allt handlar om att experimentera och att våga testa.
Jag har skapat en kurs för Moderskeppet som handlar om just detta – att Skapa dina egna overlays.
Om du inte redan är medlem, kan jag i betalt samarbete med Moderskeppet erbjuda till medlemskap till RABATTERAT PRIS med den HÄR länken.

Det här är kursen för dig som gillar att skapa bilder i Photoshop och nu är sugen på att veta mer om overlays. En overlay är en bild som ligger på en annan bild. Vi pratar alltså om ett slags montage där du monterar in regn, snö, dimma, gräs, blommor, stjärnor, textur eller kanske fallande fjädrar. Bara kreativiteten sätter gränsen när du väl tagit del av verktygen som jag ger dig i denna kurs.

Använd mobilen för att samla material

Gör det inte svårare än vad det är. Din mobilkamera finns alltid tillgänglig. Jag visar i kursen hur jag använder min mobilkamera för att samla på mig material. Hittar jag en snygg textur när jag är på besök i en gammal kyrka, så fotar jag den med mobilen och sparar för framtida behov. Jag hittar olika strukturer, ytor och bakgrunder lite här och var som jag sedan kan använda i mitt skapande.

Om kursen Egna overlays med Photoshop

Jag tar med dig på en digital skaparresa. Du får följa mitt arbete med att skapa effektfulla overlays som ger den där extra kryddan och magin till mina bilder.
Jag ger dig tips och verktyg för hur du kommer igång själv med att skapa dina egna overlays.
Du får lära dig skapa snö, dimma, regn och magiskt glitter. Jag visar hur du gör allt från grunden på ett enkelt sätt. Från och med nu behöver du inte köpa färdiga bilder och overlays som andra skapat.

I kursen lär jag dig:

    • Hur du skapar en enkel studio hemma för fotografering.
    • Hur du samlar in material med mobilkameran.
    • Hur du jobbar med blandningslägen.
    • Hur du kombinerar och justerar ihop flera olika overlays.
    • Hur du jobbar med texturer för effektfulla bakgrunder och ytor.