MENY

Mina bästa julklappstips

Nu börjar det lacka mot jul och det är dags att fundera på vad du ska ge bort i julklapp. En personlig gåva eller en upplevelse är ofta uppskattade klappar under granen. Här kommer min lista på bästa julklappstipsen:

  1. Ge bort bilder på dina nära och kära! Har du redan gjort en fotografering hos fotograf i år tycker jag att du ska beställa till ytterligare tryckta bilder i form av album, fina förstoringar, canvastavlor eller träblock och ge bort i julklapp. En eller flera bilder på barnbarnen blir en väldigt uppskattad julgåva till farmor och farfar eller mormor och morfar. Kanske har de redan sett några av de fina bilderna ni fått av fotografen – men tänk om de kan få dem alla samlade i ett album! Att kunna bläddra i ett vackert album med bilder på sitt barns familj är oerhört värdefullt.
    Men kom ihåg att många fotografer måste få in din beställning i mycket god tid för att hinna få dina bilder tryckta och levererade innan jul. Du bör höra av dig redan nu och lägga din beställning! (Skönt också att redan nu vara klar med julkapparna 😉 )
  2. Ge bort ett presentkort på fotografering i julklapp! De flesta fotografer erbjuder presentkort och det är både en enkel present för dig att köpa och mycket uppskattat hos mottagaren. Antingen kan du köpa presentkort på en viss summa som mottagaren kan använda fritt hos fotografen (för att delbetala en fotografering med eller kanske köpa fina produkter med). Eller kan du köpa presentkort på ett visst fotopaket, som exempelvis mitt Drottningpaketet Stjärna (då ger du bort en riktig egoboost som både ger vackra foton och en härlig upplevelse).
  3. Till fotonörden ska du givetvis ge en fotokurs! Även här är presentkort perfekt. Ta reda på vilka fotografer personen i fråga tycker om (det gör du enkelt genom att fråga om hen kan tipsa om några bra fotografer att följa på isntagram). Ta reda på vilka fotografer som erbjuder kurser och köp presentkort på en kurs. Många fotografer erbjuder lektioner både på plats och online. Hos mig kan du exempelvis köpa ett presentkort på en redigeringslektion via Zoom eller för en privat workshop i min studio och skog. Att få gå en kurs hos sin favoritfotograf kommer definitivt gå hem som julklapp hos den med fotointresse. Det blir både en upplevelse och ett enastående tillfälle att utvecklas som fotograf!

Det här var mina tre bästa julklappstips – jag hoppas du blev inspirerad och känner att du nu kan hitta meningsfulla julklappar som skänker glädje till mottagaren. Lycka till med julklappsköpen!