MENY

Fotokurs – utvecklas och träffa likasinnade

Det är nog få saker jag gillar så mycket som att hålla i fotokurser och då allra mest workshops. Att få riktigt nörda ner sig i foto och redigering under en eller flera dagar – det är fantastiskt! Och att få göra det ihop med andra som är lika nördiga som en själv, det är ju ännu bättre!

Jag tycker både om att delta på workshops och att hålla i dem själv. Nu senast har jag haft tvo workshops två lika många veckor. Först en workshop i konstnärliga porträtt som jag höll ihop med Martina WärenfeldtTjolöholms slott. Vi har planerat den här workshopen sen innan pandemin bröt ut och nu ÄNTLIGEN fick vi genomföra den! Vi hade en grupp på 10 deltagare som samlades under tre dagar på Tjolöholms slott. Vi år gott ihop och så delade jag och Martina upp gruppen mellan oss och undervisade i foto. Jag lärde ut fotografering med naturligt ljus utomhus, medans Martina jobbade med studioblixtar inne i det sagolika slottet. Sedan häll vi bägge två genomgång i redigering och visade hur vi arbetar för att lyfta våra bilder i Photoshop.

Nu i helgen så höll jag en workshop i hästfotografering i samarbete med Zoom fotoresor på vackra Möckelsnäs herrgård. Det var även här tre intensiva dagar där vi samlades ett helt gäng med foto- och de flesta även hästintresserad nördar.
Jag lärde ut hur jag hittar fotoplatser, hur jag stylar och sen poserar häst och människa tillsammans. Vi fotade även en häst på egen hand samt lösa hästar.
Att jobba med djur är alltid mer oförutsägbart och det gäller att vara flexibel. Vi hade även problem med regnväder och fick göra snabba justeringar i schemat för att anpassa oss efter nederbörden. 

Men i slutändan fick vi fantastiska bilder och massor av härligt snack över god mat. För umgänget är en så otroligt stort bit av den här typen av kurs. Då kan man bolla saker, ha roligt, lära nytt och bara få riktigt nörda ner sig i sitt intresse.
Vill du hänga med på en av mina framtida workshops? Anmäl ditt intresse HÄR så får du ett mejl när platserna släpps!