MENY

Fota bättre bilder med mobilen!

Vi tar alla bilder med mobilen och för många av oss är den även ett arbetsredskap när vi ska marknadsföra oss, synas, sprida vårt budskap, få kontakt med kunder och skapa vårt ansikte utåt mot världen. Sociala medier är inte bara viktigt för influencers, utan de flesta företag måste ha en online-närvaro.
På stora företag finns de antingen en person eller en hel avdelning som arbetar med innehållet i kanalerna på sociala medier och hemsida, men på mindre företag och organisationer måste det innehållet skapas av de som finns i verksamheten.

Jag är själv ensamföretagare och är därmed inte bara fotograf och fotolärare utan även ekonomiansvarig, kundtjänst, it-ansvarig, orderavdelning,  vd… och ja, marknadsföringsansvarig. Det är sannerligen inte lätt att hinna med, och helst ska man även vara personlig och dela med sig av bilder och filmer på både sig själv och det som händer i ens verksamhet. Många egenföretagare kan nog känna igen sig här. Det är svårt att både hinna med, komma ihåg och komma på innehåll till sociala medier och hemsida.

För det behövs ju ett ständigt flöde av innehåll för att hålla sig aktuell, och det flödet måste fyllas med bilder och filmer. Bilder och filmer är det som lockar följare, likes och kan konverteras till potentiella kunder. Men inte vilka bilder och filmer som helst – utan BRA sådana!

Behovet att att kunna fota bra bilder med sin mobil är stort! Det finns inte ekonomi till att anlita en proffsfotograf till varje bild som ska tas. Du som företagare eller anställd i ett mindre företag/organisation måste själv kunna skapa bilder och filmer som ser bra ut och fungerar i er verksamhet.

Så hur gör man då?
1) Det första är att lära sig hitta bra ljus. Utan bra ljus ingen bra bild.
2) Sedan måste man också lära sig hitta bra bakgrund.
3) Vinkel och posering är viktigt oavsett som du fotar dig själv, andra eller miljö/föremål.
4) Redigera bilderna. Att kunna bildbehandla direkt i mobilen ger dig en klar fördel när det gäller att skapa bättre innehåll till sociala medier och hemsida. Ännu bättre bilder – snabbt!

Var man hittar det bästa ljuset  och bakgrunden hos just er och hur ni kan jobba med vinklar och posering hjälper jag till med när ni bokar kursen TA BÄTTTE BILDER MED MOBILEN. Min kurs är enkel utan krussiduller, ni får omedelbart kunskap ni kan använda praktiskt och direkt applicera i er verksamhet. Kursen är på två tillfällen och ni är aktiva och övar med mig hela kursen igenom. Ta chansen och boka in mig för en kurs som kommer ge er mycket bättre bildinnehåll i era sociala medier och på hemsidan!