MENY

Julfotografering med snällaste ponnyn

Hur bara kan det går så fort varje år? Nu är det ju dags igen! Julen är bara en månad bort och årets Julfotografering genomförs nu på söndag. Ta med barnen, familjen, djuren, dig själv eller släkten och fota årets julkort!
(Det finns fortfarande några platser kvar. Boka HÄR)

Jag har fotat julkort på PonnySprånget på stall Myrtorpet i Uråsa sedan 2017. Detta är alltså sjätte året som jag samarbetar med Jenny Johansson som driver Ponnysprånget. Hon står för den fantastiska ponnyn som deltar på fotograferingen och jag skapar magin med bilderna. Det är så roligt att fota barn, familjer och ponny och skapa vackra, personliga julkort (bilderna kan givetvis även användas till att hänga på väggen).

I samband med julfotograferingen är det äbven en mysig liten julmarknad i stallet. Handla goda cupcakes och praliner, vackra och praktiska flaskor, fina brickor, mjuka fårskinn och coola mössor eller en Aloe Vera produkt.
Självklart blir det öven ponnyridning med tomtetema, lämna er önskelista hos tomten och mys av hästdoft och en skogstur. En supermysig första advent helt enkelt!

När jag och Jenny började samarbeta med julfotografering var det i liten skala och jag fotade utomhus. På senare år har fotograferingen flyttat in under tak. Vissa år har det ösregnat och då är det tacksamt med väderskydd, men vi har faktiskt även haft snö ett år. I år är temat “stalltomten” i grå och röda toner. Jag fotar under tak med en studiolampa och en vacker grå fineart-nakgrund. Det finns rekvisita (lyktor, träbackar etc), luvor, kappor, vantar och andra kläder att låna på plats. Sedan adderar jag extra magi i datorn för att skapa sagolika julkort. Julkorten levereras digitalt senast 1 december så att du som kund sedan på egen hand kan beställa så många julkort du vill av bilden.

Jag vill ge en extra eloge till QP – ponnyn som tålmodigt är med på varje julfotografering och står där medans barn efter barn, familj efter familj blir fotade. Han trivs bra med att bara finnas till och få klappar och mys. Han har varit med på varenda julfotografering, och syns det någon annan häst eller ponny på bild så är det en av mina hästar som fått vara modell när jag provfotat årets jultema hemma hos mig med mina barn. 

Scrollar du bland bilderna här i inlägget så ser du några exempel på olika teman som varit genom åren, och på alla bilder ser du ponnyn QP. Förutom på det översta som är årets tema. Där är istället islandshästen Mimir modell, men han hade inte alls samma tålamod och tröttande lika snabbt som lillmattes hästgodis tog slut.

Så, jag hoppas vi ses på söndag och årets julfotografering! Kanske är alla platser tagna när du läser detta, men du kan kolla HÄR om det finns någon kvar. Ska du inte fotas som kom ändå och kolla julmarknaden. Ha en riktigt skön första advent!